Kıyafetinize Göre İç Çamaşırı Seçiminiz Nasıl Olmalı?

 

Kadınların gardırobunun en önemli parçalarından biri hiç şüphesiz sütyendir. Çünkü özenle seçtiğiniz kıyafetlerinizi öne çıkaran aslında sütyeninizdir. İçinde rahat edemediğiniz bir iç çamaşırı hem duruşunuza, hem de görünümünüze zarar verir. Bunun yanı sıra doğru sütyenler göğüsleriniz daha az deforme olur ve erken sarkma yaşamazsınız. Bu yüzden hem güzelliğiniz ve rahatınız hem de sağlığınız için sütyen seçiminize dikkat etmelisiniz.

Sütyen seçiminizde;

- Göğüsleriniz sütyeninizin üzerinden taşma yapıyorsa,

- Sütyenin orta kısmı göğüs kafesinize oturmuyorsa,

- Sütyenin arka kısmı yukarı çekiyorsa,

- Günün sonunda sütyen askılarınız omuzlarınızda kızarıklıklar oluşmasına neden oluyorsa,

- Göğüsleriniz sütyeniniz üzerinizdeyken sarkık duruyor ya da düzgün görünmüyorsa,

- Omuzlarınızı öne çekiliyormuş gibi hissediyorsanız,

- Sütyeninizin kumaşı kırış kırış duruyor ya da pot yapıyorsa,

- Göğüsleriniz yanlardan taşma yapıyorsa,

- Sütyeninizin balenleri göğsünüze batıyorsa,

- Sütyeninizin askıları omuzlarınızdan düşüyorsa, bedeninize uygun sütyen kullanmıyorsunuz demektir.

Doğru sütyen seçimi için ise öncelikle beden ve cup ölçünüzü bilmeli, alışverişinizi buna göre yapmalısınız. Fakat bedeninizi biliyor olsanız dahi, ölçüler modelden modele farklılık gösterebileceği için almadan önce mutlaka denemelisiniz.

 

Eğer göğüsleriniz küçük ise daha büyük göstermek için destekli, yarım kesim ve balenli sütyen modellerini rahatlıkla tercih edebilirsiniz ama göğüsleriniz büyük ise balenlerden mümkün oldukça uzak durmalısınız. Balen, rahatsız edici olabilir. Ayrıca göğüsleriniz büyük ise dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da kalın askılar ve kalın sırt kısmıdır. Bu sayede sütyeniniz göğüslerinizi daha rahat taşıyabilir.