HER TARZA UYGUN ÇORAPLAR İLE STİLİNİZİ BAŞTAN YARATIN!

Günlük giyim ürünleri arasında yer alan ve pek çok insan tarafından kullanılan çorapların her tarza uygun birbirinden güzel modelleri bulunuyor. Sağlık açısından hassas olan ayak bölgesini mevsime uygun çoraplarla koruyabileceğin gibi aynı zamanda tarzını yansıtan rahat ve şık seçimler yapabilirsin. Çorapları kombinlerinin tamamlayıcısı olarak kullanabileceğin gibi onları harika bir hediye seçeneği olarak değerlendirebilirsin. Kadın, erkek, kız çocuk ve erkek çocuk çorap modelleri arasından bedenine, stiline ve ayakkabı tercihine göre bir seçim yapabilir, kendini ve sevdiklerini mutlu edebilirsin.

Dagi Blog olarak çorap seçimi yapmanı kolaylaştırmak için çorap çeşitlerinin özellikleri nelerdir, bedene, stile ve ayakkabı tercihine göre çorap seçimi nasıl yapılmalıdır? sorularını senin için radarımıza aldık. Hazırsan başlıyoruz!

Çorap Çeşitlerinin Özellikleri Nelerdir?

Kadın, erkek ve çocuk giyimin en önemli tamamlayıcılarından biri olan çorapların boyut, desen ve materyallerine göre farklı çeşitleri bulunuyor. Bu çorap çeşitlerinin özelliklerini bilmek, çorap seçimi yapmayı kolaylaştırdığı gibi çorapları işlevlerine göre doğru bir şekilde kullanmaya yardımcı oluyor. Peki çorap çeşitlerinin özellikleri nelerdir?

Çorap çeşitlerini boyutlarına göre kısa çorap ve uzun çorap şeklinde ayırabiliriz. Kısa çoraplar, hem sıcaklarda bunaltmadığı hem de ayakkabılarla uyumlu olmaları açısından yazın büyük avantaj sağlar. Genellikle açık ve spor ayakkabıların tercih edildiği yaz aylarında soket, patik ve babet çorapların yer aldığı kısa çorap modellerini tercih edebilir; hem rahat hem de şık bir görünüm elde edebilirsin.

Uzun çorapları ise soğuk havalara meydan okumak için kullanabileceğin gibi elbise ve eteklerin altına tercih edebilirsin. Kadın çorap modelleri arasında yer alan dizaltı çorap modellerini etek ve elbiselerinin altına giyerek şık kombinler oluşturabilirsin. Bunun yanında külotlu çorap modelleri de etek ve elbiseler ile tercih edilen uzun çoraplar arasında yer alır.

Çorap çeşitlerinde öne çıkan diğer bir model de spor çoraplardır. Spor yaparken ayaklarda sürtünmeyi ve tahrişi azaltan spor çoraplar, ayak sağlığını koruyarak aktif halde kaldığın saatlerin kalitesini artırmaya yardımcı olur. Salonda fitness yaparken, yoga, pilates gibi aktivitelerde, maçlarda ve daha birçok alanda kullanabileceğin spor çoraplar ile daha konforlu bir spor deneyimi elde edebilirsin.

Çorapların materyalleri göz önünde bulundurulduğunda ilk akla gelen çorap çeşidi pamuklu çoraplardır. Terletmeyen yapıları sayesinde özellikle yaz aylarında tercih edilen pamuklu çorap modelleri, ayak sağlığı için de önemli bir avantaj sağlar.

Çorap Bedeni Nasıl Seçilir?

Çorap seçiminindeki en önemli ayrıntılardan biri de çorabın bedenidir. Çorabın bedeninin ayak boyutuna göre fazla küçük veya büyük olması kullanım rahatlığını büyük ölçüde etkiler. Bu nedenle ayak boyutuna uygun çorap seçmek önemlidir. Peki çorap bedeni nasıl seçilir?

Çorap bedenini seçerken tercih ettiğin ayakkabı numarasını baz alabilirsin. Eğer çoraplar S, M ve L olarak bedenlerine ayrılıyorsa, 34-37 ayakkabı numarasını tercih edenler S bedende çorapları, 42-46 ayakkabı numarasına sahip kişiler ise L bedende çorapları tercih edebilir.

Ayakkabı numarasını ve çorap ölçüsünü doğru bir şekilde belirlemek için ayak boyunu ölçebilirsin. Bir mezura yardımıyla topuktan en uzun ayak parmağına kadar olan uzunluğu santimetre olarak ölçerek çorap bedenini öğrenebilirsin. Örneğin; eğer ayak boyun 25,2 cm ise ayakkabı ve çorap bedenin 40 numara olmalıdır.

Stile Göre Çorap Seçimi

Çorap seçimini yaparken çorabın materyalini ve uzunluğunu göz önünde bulundurabileceğin gibi elde etmek istediğin stile göre de çorap seçimini yapabilirsin. Birbirinden güzel çorap modelleri ile şık kombinler oluşturarak cool tavrını ortaya koyabilirsin.

Puantiyeli, çizgili ve leopar desenli çorap modelleri arasından tarzına ve kıyafetine uygun bir seçim yaparak kombinini daha renkli bir hale getirebilir, kendine has seçimlerinle iddialı görünümler elde edebilirsin. Geyikli ve kar tanesi desenli çorap modelleri arasından kış ve yılbaşı temasına uygun seçimler yapabilirsin. Özellikle erkek çocuk çorap ve kız çocuk çorap modellerinde yer alan desenli çoraplarla çocuklar için çorap giyimini daha eğlenceli bir hale getirebilirsin.

Bunlarında yanında farklı desenleri ve rengarenk alternatifleri bulunan soket çorap modellerini eteğin altına giyebileceğin gibi pantolonunla da kullanabilirsin. Pantolonunun paçalarını kıvırarak çorabının modeli ile birlikte rengini de ortaya çıkarabilir, havalı bir sokak stili elde edebilirsin.

Ayakkabı Tercihine Göre Çorap Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Çorap seçiminde stil kadar giydiğin ayakkabı da büyük bir önem taşır. Her ayakkabı modeliyle giyilecek farklı çorap modelleri vardır. Çorap seçimini giydiğin ayakkabı modeline göre yaparak adımlarını özgürleştirebilir, hem de şık görünümler elde edebilirsin. Peki ayakkabı tercihine göre çorap seçimi nasıl yapılmalıdır?

Her mevsim kullanılan spor ayakkabı ve sneaker modellerinin içine hemen hemen tüm çorap modellerini tercih edebilirsin. Eğer çorabının ayakkabının içinden görünmemesini istiyorsan, hem kadın hem de erkek çorap modelleri arasında yer alan patik çorap veya babet çorap modellerini tercih edebilirsin. Ayrıca ayakkabıların içinde görünmeyen kadın babet çorap ve erkek babet çorap modellerini loafer ve espadril gibi günlük ayakkabı modellerinin içine giyerek estetik bir görünüm elde edebilirsin.

Oxford ayakkabıların içine çorap seçerken, çorabın bileği kapatacak uzunlukta olmasına dikkat edebilirsin. Bunun için bileği ince bir hat halinde kapatan erkek patik çorap ve kadın patik çorapları tercih edebileceğin gibi daha uzun bir model olarak erkek soket çorap ve kadın soket çorap modellerini kullanabilirsin.