ERKEKLERE ÇEYİZ HAZIRLIĞINDA NELER ALINMALIDIR?

Erkek bohçası olarak da bilinen damat bohçası, gelin tarafının müstakbel damat için hazırlayacağı ve damadın günlük hayatına rahatlıkla adapte edebileceği eşyaları içeren bir gelenektir. Her ne kadar yaşanılan bölgelere ve yörelere göre içine konulan eşyalar farklılık gösterse de kökü eski çağlara dayanan bu gelenek günümüzde de hala devam etmekte… Peki erkeklere çeyiz hazırlığında neler alınmalıdır?

Müstakbel gelinin damat için hazırlayacağı erkek çeyiz setinin içerisinde bir erkeğin günlük ihtiyacını karşılayacak pek çok ürün bulunur. Erkek iç çamaşırı, erkek pijama takımı, erkek pijama altı, tıraş takımları, erkek sabahlık, kişisel bakım ürünleri, terlik, çorap, havlu, cüzdan, kemer ve kol saati gibi eşyalar erkek çeyiz bohçasının olmazsa olmazlarıdır diyebiliriz.

Erkeklere çeyiz hazırlığında neler alınmalıdır? sorusunun yanıtı bunlarla bitmiyor. Erkek çeyizlerinin içerisine günlük hayatlarında ya da işe giderken sıklıkla ihtiyaç duydukları gömlek, pantolon ve kravat modellerini de ekleyebilirsin.

Dagi Blog ekibi olarak “erkeklere çeyiz hazırlığında neler alınmalıdır?” konusunu senin için yakın markaja aldık. Sen de evlilik hazırlığı içerisindeysen bu yazı tam senlik demektir! İşte başlıyoruz…


Çeyiz Alışverişinde Erkekleri Unutmayalım!

 

Düğün, nişan ve kız isteme gibi özel günlerin hepsi, birbirini seven iki insanın hayatlarını ortak paydada birleştirerek mutlu bir geleceğe adım atmaları için yapılan en özel etkinlikler… Eğlencenin ve heyecanın dozunun her iki tarafta da yüksek olduğu bu günleri en güzel şekilde geçirebilmek için bazı hazırlıkların ve uyulması gereken geleneklerin olduğu bir gerçek. Çeyiz hazırlığı da bu geleneklerin en keyifli ve eğlenceli adımlarından biri…

Ancak çeyiz hakkında bazı doğru bilinen yanlışlar olduğunu belirtelim. Doğru bilinen yanlışların başında, çeyiz denilince akla yalnızca gelin tarafının çeyiz hazırlığı yaptığı geliyor. Çeyiz, evlenmeden önce hazırlanan, yeni bir hayata başlarken bir evde ihtiyaç duyulan ve tamamlanması gereken ürünlerin hepsini kapsıyor. Bununla birlikte hem gelin hem de damat tarafı çeyiz hazırlığı yapıyor.

Geleneklere göre düğün, nişan gibi etkinliklerin yanında çeyiz hazırlıkları gelin ve damat tarafı arasında bölüştürülerek yapılıyor. Mesela, düğün masraflarını erkek tarafı karşılarken çeyiz eşyalarının hazırlığı kız tarafından yapılıyor. Ancak bu gelenek de evrim geçirdiğinden artık çiftler de çeyiz alışverişine birlikte çıkarak ihtiyaç duydukları eşyaları kendileri seçiyor ve bazıları da masrafları bölüşüyor.

Zaman geçip devir değişse de, hem gelin hem de damat için çeyiz alışverişi ve çeyizde olması gereken ürünler genel olarak değişmiyor!

Erkeklerin Temel İhtiyacı Olan Ürünler Nelerdir?

Çeyiz hazırlığı hem müstakbel gelin hem de damat adayları için meşakkatli bir iş… Ancak doğru bir bütçe, plan ve çeyiz listesi ilerlediğinde her adımın giderek kolaylaştığını göreceksin. Bunun için çeyiz listesi hazırlarken erkeklerin temel ihtiyacı olan ürünleri belirleyerek hem araştırma hem de alışveriş sürecini kısaltabilirsin. Peki erkeklerin temel ihtiyacı olan ürünler nelerdir? Erkek çeyiz bohçasında olması gereken temel ürünleri senin için listeledik.

1.Erkek Pijama Takımı Modelleri

Damat bohçasında erkeklerin temel ihtiyacı olan ürünler arasında pijama takımı modelleri de yer alıyor. Müstakbel damada tek set pijama takımı alabileceğin gibi, biri poplin düğmeli ve diğeri klasik olmak üzere iki çift takım da almayı tercih edebilirsin.

2.Erkek Boxer Modelleri

Erkeklerin en temel ihtiyaçlarının başında her gün değiştirmesi gereken boxer modelleri geliyor. Damat bohçasının da joker parçası olan boxer’ları tekli, 2’li ve 3’lü paketler halinde alarak kampanyalardan ve ekonomik fiyatlardan yararlanabilirsin. Müstakbel damadın kullanım tercihlerine göre modal, saten ya da pamuklu materyallerden üretilmiş boxer’ları tercih ederek alerji ya da tahriş gibi ciddi sağlık sorunlarının önüne geçebilirsin. Desenli, düz ya da düğmeli boxer modellerinden bir set yaparak damadın günlük kombin alternatiflerini çoğaltabilirsin.

3.Erkek Sabahlık Modelleri

Damadın güne harika bir başlangıç yapmasını istiyorsan, erkek sabahlık modellerini çeyiz bohçası içine yerleştirebilirsin. Sabahlık modellerini müstakbel damadın kişisel zevklerine ve tercihlerine göre pamuklu ya da saten tercih edebilirsin.

4.Erkek İç Giyim Ürünleri

Erkek iç giyim ürünleri çeyiz bohçasının vazgeçilmez parçaları arasında yer alıyor. Sen de iç giyim ürünlerini ister set halinde istersen ayrı ayrı alarak damat çeyiz bohçasını tamamlayabilirsin. Bir kolsuz, bir kısa kollu atlet modeli ile farklı renklerde alacağın ikili boxer modellerini bohça setine dahil ederek kombin alternatiflerini çoğaltırken damadın günlük ihtiyaçlarını karşılayabilirsin. 

Sen de alışveriş sürecini kısaltırken avantajlı fiyatlardan da yararlanmak istiyorsan Dagi damat koleksiyonunu hemen inceleyebilir, şık seçimlerinle çeyiz bohçasının eksiklerini tamamlayabilirsin.

Erkek Çeyiz Hazırlığında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kız tarafının hazırladığı damat bohçası içerisinde, günlük giyimde kullanılacak kıyafetler ve kişisel bakım ürünleri bulunur. Bunlar, damadın temel ihtiyaçlarını karşılayan boxer, damat pijama takımı, sabahlık, erkek pijama üstü gibi ürünlerden oluşur ve tıpkı gelin bohçasına benzer şekilde hazırlanır. Peki erkek çeyiz hazırlığında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

  • Erkek çeyiz hazırlığı sürecini en verimli şekilde geçirmek için çeyiz listesi yapmak ve bütçeyi belirlemek şart. Sen de kısa süre içerisinde eksiklerini tamamlamak ve bütçene uygun alışveriş yapmak istiyorsan çeyiz listesi hazırlıklarına hız verebilirsin.
  • Güne daha sağlıklı ve zinde bir başlangıç yapılmasını sağlayan erkek pijama takımı modellerini radarına alarak damadın uyku kalitesini artırabilirsin.
  • Erkek çeyiz hazırlığında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? sorusunun bir diğer yanıtı da kumaş kalitesi. Erkeklerin her daim ihtiyaç duyduğu ürünler arasında yerini alan erkek iç giyim ürünlerinin kumaş kalitesine dikkat ederek olası alerji ve tahriş problemlerinin önüne geçebilirsin.
  • Erkek iç çamaşırı modelleri arasında bir adım öne çıkan ve her gün değiştirilmesi gereken erkek boxer modellerini set halinde alarak fiyat avantajı sağlayabilir, farklı renkleri damadın iç giyim gardırobuna ekleyerek kombinlerini çeşitlendirebilirsin.
  • Erkek pijama takımı modellerini seçerken dört mevsim kullanılabilen pamuklu ya da modal karışımlı ürünleri tercih edebilirsin. Daha şık bir duruş için saten damat pijama takımı modelleri ideal bir seçim olabilir.
  • Erkek pijama takımı modelleri alırken, damadın vücut proporsiyonuna ve bedenine uygun seçimler yaparak evde geçirilen keyifli anların kalitesini artırabilirsin. Doğru bedende erkek pijama modeli seçerek damadın kendini daha iyi hissetmesini sağlayabilirsin.
  • Düğün sonrası evde giyilen pijamalar konusunda hassas davranarak birbiriyle uyumlu parçaları seçebilirsin. Alacağın pijama altı erkek modellerinin pijama üstleriyle uyumlu olmasına dikkat ederek bütünde eşinin hoş görünümler yakalamasına yardımcı olabilirsin. Neredeyse kült mertebesine ulaşmış kareli pijama altı modellerini de çeyizine ekleyerek eşini pijama partilerinin aranan yıldızı haline getirebilirsin.
  • Erkek çeyiz hazırlığında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? sorusunun yanıtı elbette bunlarla bitmiyor. Hafta sonları evde kahve keyfine eşlik edecek erkek sabahlık modellerini çeyizine ekleyerek müstakbel eşinin modunu ve enerjisini yükseltebilirsin. Sabahlık modellerini seçerken, diğer parçalarla olan renk uyumuna dikkat edebilirsin.
  • Erkek çeyiz setleri içerisinde gereksiz ürünlerin bulunması ekstra masrafa neden olacağı için, yalnızca ihtiyaç olan ürünlerin yer aldığı alternatiflere bakarak bütçene katkıda bulunabilirsin.

Sen de Dagi damat koleksiyonu içerisinde yer alan onlarca farklı model arasından müstakbel eşinin tarzına ve bütçene uygun modellere hemen göz atarak çeyiz sürecini keyifli hale getirebilirsin. Çeyiz bohçasının kilit parçaları www.dagi.com.tr ‘de keşfedilmeyi bekliyor!