İç Çamaşırı Kaç Derecede Yıkanır?

İç Çamaşırı Kaç Derecede Yıkanır?
Hijyenini sağlamanın son derece önemli olduğu giyim ürünlerinin başında gelen iç çamaşırı, ince süslemelerinden hassas dokularına kadar her özelliği ile ayrı bir yıkama şekline sahip olmaktadır. Temizlik açısından etkili şekilde temizlenmesi ve herhangi bir enfeksiyona neden olmaması için gözle görülemeyen zararlı oluşumlardan arındırılması bir hayli önemli olan iç çamaşırlarının kumaşına veya yapısına zarar vermeden nasıl yıkanabileceği veya kaç derece yıkanması gerektiği merak edilebilir. Kalitesi ile seneler boyunca ilk günkü yumuşaklığını ve kalıplarını koruyacak olan Dagi tasarımları da dahil olmak üzere tüm iç çamaşırlarınızı hem en iyi şekilde temizleyip hem de ideal yapısını korumak için temizlik aşamasında kaç derece yıkama yapmanın uygun olacağını sizler için açıkladık.

Sütyen Kaç Derecede Yıkanır?
Belirgin bir kalıba sahip olduğu için doğru şekilde temizlenmesiyle kalıbının korunması bir hayli önemli olan sütyen modellerinin, destekli – desteksiz veya balenli – balensiz sütyen gibi model özelliklerine bağlı olarak nasıl yıkanması gerektiği değişebilmektedir. Ayrıca yıkama esnasında rengine göre de hareket etmeyi gerektiren sütyenleri, eğer rengi beyaz veya krem ise 60 derecede makinede yıkamayı tercih edebilirsiniz. Pek çok kişi açık renkli iç çamaşırları için 90 derecede yıkamayı tercih etse de bu sıcaklık derecesi sentetik kumaş yapısına veya askı gibilastikli kısımlara zarar verebileceği için sütyenin yapısının bozulmasına neden olabilmektedir

Söz konusu renkli sütyenler olduğunda ise bu dereceyi 40’a kadar düşürmeniz mümkün olmakta, bu orta sıcaklık değeri ile sütyenlerin canlı renkleri daha uzun süre korunabilmektedir.

Sütyen modellerinde tercihiniz balenli tasarımlardan yanaysa yıkama esnasında yine aynı dereceyi tercih edebilir ancak yapıyı korumak için sütyen toplarından yardım alarak balenlerin zarar görmesini engelleyebilirsiniz. Eğer %100 silikondan üretilen sütyenleri yıkamak isterseniz bunların çamaşır makinesinde temizlenmek için uygun olmadığını ve yalnızca nemli, temiz bir bezle silinmesi gerektiğini bilmelisiniz.

 

Külot Kaç Derecede Yıkanır?

Düzgün şekilde temizlenmesi belki de en önemli unsuru olan iç çamaşırlarından külot, tercihinizi beyaz renkten yana yapmanız halinde kirin ve lekelerin daha net şekilde görünmesini sağlayarak sizi temizlenme konusunda zorlasa da yönlendirebilir. Külotların beyaz renkte olması halinde eğer lastikli bir yapıya sahip değillerse 80 derecede yıkanmaları ve renkleri ne olursa olsun tam hijyen sağlamak adına mutlaka ütülenmeleri önerilir. Çamaşırın lastik içermesi veya renkli olması halindeyse yıkama suyu derecesi 60’a düşürülebilmekte, belirgin ve canlı renklere sahip külotlar içinse 40 derecede yıkama ve sonrasında ütüleme temizlik için ideal olmaktadır. Verilen dereceler genel olarak atletler ile de benzerlik göstermekte, renkli veya beyaz atletleri temizlemek için aynı yıkama talimatlarına uymanız yeterli olmaktadır.

İşlemeli İç Çamaşırı Kaç Derecede Yıkanır?

Taş, boncuk, dantel, güpür veya renkli baskı gibi farklı işlemelere sahip olan iç çamaşırları elbette temizleme esnasında daha hassas ve özenli olmayı gerektirir. Çamaşır makinesinde veya ütüleme esnasında yüksek sıcaklığa karşı toleransı olmayan bu işlemeler nispeten daha zor temizleniyor olsa da Dagi gibi kalitede uzmanlaşan tasarımcıların elinden çıkması halinde bu işlemelere sahip çamaşırların da temizliği güvenle pratikleşmektedir.

Bahsedilen işlemeli ve desenli çamaşırlar rengi ne olursa olsun ortalama 30 derecede yıkanmalı, ayrıca dantellerin yırtılması gibi istenmeyen durumlarla karşılaşmamak adına filtre kullanarak yıkanması önerilmektedir.